Jdi na obsah Jdi na menu
 


Labradorský retrívr

6. 3. 2015

Labradorský retrívr

(Kohoutková výška: Psi-  56-57 cm, Feny-  54-56 cm

Hmotnost: Psi-  30-35 kg, Feny-  25-30 kg)

Labradorský retrívr je vhodný pro rodinný život. Je velice přátelský a pohodový. Mají rádi společnost jak feny tak i psi. Dospějí třeba až ve druhém roku života. Pokud jej zavřený v kotci sám, pociťuje to jako trest. Plemeno vychází dobře i s ostatními psy. Uvykne v mládí kočkám nebo ostatním zvířatům, má k ním dobrý vztah. I k dětem se chová trpělivě a dobrácky.

Péče: Údržba srsti labradora není rozhodně náročná. Stačí ji jednou do týdne vykartáčovat, pokud tedy líná je lepší jej vykartáčovat víckrát do týdne, podle toho v jakém prostředí se pes nachází. ( doma, venku...).  Drápy udržujte krátké. Plemeno má sklon k obezitě, proto mu dopřejte dostatek pohybu. 

Výchova: Rád se učí novým věcem. Psa naučíte celkem snadno základní figury jako jsou například: sedni, lehni, pac a další. Odnaučte jej hned od začátku tahat na vodítku. Bude to příjemnější procházka jak pro vás tak pro psa. Pokud vám tato výchova půjde snadno, postupně můžete zkusit psa na procházce i pustit. Stále, ale berte ohledy na to, že dospívají pomaleji a jsou dlouho hravý. 

Pokud jste se rozhodli pro tohoto pejska, přeji velkou úspěšnost a pevné nervy.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář